עוף ואורז בסיר אחד

המתכון שמביא לכם את כל הטעמים בתבנית אחת!
השילוב הקלאסי של עוף ואורז שמתאים לכל ארוחה עם הגשה משודרגת

מרכיבים

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 6 רגלי/ירכי עוף
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 4 גזרים בגודל בינוני חתוכים לעיגולים
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות דקיקות
  • 2 שיני שום קצוצים
  • 1 כפית של עלי טימין קצוצים
  • 1 כפית של אורגנו טחון
  • 2 כפיות גרידת לימון בתוספת 1 כף מיץ לימון
  • 1 כוס אורז ארוך
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 1 כף עירית טרייה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מחממים את הגריל
  2. במחבת גדולה מחממים כף 1 מהשמן על אש בינונית-גבוהה
  3. שמים בקערה גדולה את העוף עם הפפריקה, כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס
  4. את העור של העוף הניחו כלפי מטה במחבת ובשלו עד שהעור הזהיב אך לא כהה מידי 4-5 דקות.
  5. מוציאים את העוף לצלחת בעזרת מרית ומוסיפים את כף השמן שנותרה.
  6. מוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי והבצלים, מבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים אך טרם מזהיבים 4 עד 5 דקות.
  7. מערבבים פנימה את השום, טימין, אורגנו, גרידת לימון, מיץ לימון, 1/2 כפית מלח וכמה טחינות של פלפל שחור ומבשלים בדיוק עד שמתחילים להריח את השום, כ1 דקה.
  8. מערבבים את האורז ומבשלים ללא הפרעה בערך 2 דקות.
  9. שופכים פנימה את הציר
  10. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים, ואז מוסיפים את ירכי העוף חזרה לתבנית, עם הצד כלפי מעלה.
  11. מביאים את הנוזל לרתיחה ואז מכסים, מנמיכים את האש , מערבבים מעט ומבשלים עד שהאורז רך והעוף מבושל, 15 עד 20 דקות.
  12. מוציאים את המכסה מהתבנית ומכניסים לתנור עד שעור העוף פריך וזהוב, 2-3 דקות. מפזרים מעל העירית.
עוף ואורז בסיר אחד

בתאבון, צוות COOK &BAKE