מתכון לעוף ואורז בסיר אחד

מוכנים להתחיל…

באנר_מרכיבים

• 2 כפות שמן קנולה
• 6 רגלי/ירכי עוף
• 1/2 כפית פפריקה
• מלח
• פלפל גרוס
• 4 גזרים בגודל בינוני חתוכים לעיגולים
• 3 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
• 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות דקיקות
• 2 שיני שום קצוצים
• 1 כפית של עלי טימין קצוצים
• 1 כפית של אורגנו טחון
• 2 כפיות גרידת לימון בתוספת 1 כף מיץ לימון
• 1 כוס אורז ארוך
• 4 כוסות ציר עוף
• 1 כף עירית טרייה קצוצה

באנר_הוראות_הכנה
  1. מחממים את הגריל.
  2. במחבת גדולה מחממים כף 1 מהשמן על אש בינונית-גבוהה.
  3. שמים בקערה גדולה את העוף עם הפפריקה, כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס.
  4. את העור של העוף הניחו כלפי מטה במחבת ובשלו עד שהעור הזהיב אך לא כהה מידי 4-5 דקות.
  5. מוציאים את העוף לצלחת בעזרת מרית ומוסיפים את כף השמן שנותרה.
  6. מוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי והבצלים, מבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים אך טרם מזהיבים 4 עד 5 דקות.
  7. מערבבים פנימה את השום, טימין, אורגנו, גרידת לימון, מיץ לימון, 1/2 כפית מלח וכמה טחינות של פלפל שחור ומבשלים בדיוק עד שמתחילים להריח את השום, כ1 דקה.
  8. מערבבים את האורז ומבשלים ללא הפרעה בערך 2 דקות.
  9. שופכים פנימה את הציר.
  10. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים, ואז מוסיפים את ירכי העוף חזרה לתבנית, עם הצד כלפי מעלה.
  11. מביאים את הנוזל לרתיחה ואז מכסים, מנמיכים את האש , מערבבים מעט ומבשלים עד שהאורז רך והעוף מבושל, 15 עד 20 דקות.
  12. מוציאים את המכסה מהתבנית ומכניסים לתנור עד שעור העוף פריך וזהוב, 2-3 דקות. מפזרים מעל עוף ואורז בסיר אחד עירית לפני הגשה.

בתאבון,
צוות COOK & BAKE